Medisch-technische diensten

headerlogo

De Biotheek

De Biotheek

Iedereen die op vraag van Defensie op zending naar het buitenland vertrekt heeft het recht voor en na deze zending bloedstalen te laten afnemen. Deze stalen worden 40 jaar in vloeibaar stikstof (-196°C) bewaard en zijn eigendom van de persoon waarvan zij werden afgenomen.

De Hospitaalapotheek

De Hospitaalapotheek

De rol van de Hospitaalapotheek bestaat in het verzekeren van alle taken die wettelijk voorzien zijn in het KB van 4 maart 1991 en die alle gericht zijn op een goed gebruik van een geneesmiddel: bereiding, controle, bewaring, aflevering.

Het Bioklinisch Laboratorium

Het Bioklinisch Laboratorium

Het laboratorium voert de analyses uit bij de rechthebbenden en dit in het kader van de curatieve geneeskunde (beperkt tot de resterende diensten van het Militair Hospitaal), de expertise geneeskundige, de medische basis selectie en tenslotte de preventieve geneeskunde (arbeidsgeneeskunde, aanvragen in het kader van pre en post zending).

Instelling voor bloedtransfusie

Instelling voor bloedtransfusie

De Militaire Instelling voor bloedtransfusie (MDBT)is de kleinste eenheid van de Belgische transfusiedienst voor de productie van rode cellen (packed cells), plasma en bloedplaatjes (trombocieten).

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming

De dienst medische beeldvorming verricht conventionele radiologie van klein en groot skelet, echografie en echo-doppler en CT-scan.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Medisch-Technische prestaties binnen het Militair Hospitaal

De medisch-technische prestaties worden geleverd door de volgende diensten: een instelling voor bloedtransfusie, een biotheek, een bioklinisch laboratorium, een hospitaal apotheek en een dienst voor medische beeldvorming.

Ons Adres:
Bruynstraat 1
1120 Neder-over-Heembeek
Telefoon:
Tel. +32 (0)2 264 41 11

 

URGENTIE?

 

DISPATCHING: 02/264 48 48

 

koningin astrid